Zeci de persoane ajutate de pompierii hunedoreni

0

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 15 – 17 ianuarie, la 6 incendii, 2 accidente şi 5 transporturi de la domiciliu la ambulanţă ale unor pacienţi din Deva, Hunedoara şi Petroşani.
Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în localitatea Vărmaga, cu 2 echipaje, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperişul unei bucătării de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 45 metri patraţi. În plus, au fost afectate elemente de mobilier şi 2 geamuri. Pompierii au stins operativ incendiul care, cel mai probabil, a fost generat de coşul de fum necurăţat sau neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Detaşamentul de Pompieri Petroşani a intervenit, cu 2 autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară, situată pe strada Brazilor, din Vulcan. Incendiul generat de coşul de fum deteriorat a distrus 5 căpriori din lemn şi 3 butoaie din pvc.
Detaşamentul Hunedoara a acţionat atât pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o claie de fân, în localitatea Hăşdat cât şi pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi. Ambele incendii au fost cauzate de focul deschis în spaţii deschise.
Detaşamentul de Pompieri Petroşani a intervenit cu 2 autospeciale şi un echipaj de prim ajutor, pe strada Avram Iancu, din municipiul Petroşani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. În incendiu a ars mobilierul din sufragerie, tocăria de la uşi, geamurile şi un aparat TV.
Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a acţionat cu echipaje de descarcerare, pompieri şi prim ajutor la două accidente rutiere produse în municipiul Hunedoara şi localitatea Ghelari. Primul accident s-a soldat cu doi bărbaţi de 19 şi 23 de ani, încarceraţi după ce maşina, în care se aflau, s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Răniţii au fost extraşi din autoturism şi transportaţi la UPU Hunedoara. Al doilea accident nu a produs răniţi. Pompierii au acţionat pentru deconectarea acumulatorului unei autoutilitare care a derapat şi a lovit un gard de beton.
În intervalul 15 – 17 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 70 de persoane.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here