Vremea se răcește. Nopțile devin geroase

0

Atenționarea meteo vizează intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare și răcirea temperaturilor. Nopțile vor deveni geroase.

”Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h”, informează meteorologii.
Conform acestora, duminică vor fi intensificări temporare ale vântului în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.
Din cursul nopții de vineri i până în dimineața zilei de duminică,  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor.
”Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș”, explică meteorologii.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie)  pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.
În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here