Vremea rea și incendiile au dat de furcă pompierilor hunedoreni

0
O cabană di Câmpu lui Neag a fost mistuită de un incendiu, însă pompierii au reușit să stingă focul înainte de a se extinde și la restul construcțiilor din apropiere.

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 11 – 13 noiembrie, la 4 incendii, 2 accidente, o salvare animal, 3 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Petroşani, Deva şi Hunedoara şi 24 activităţi de recunoaştere în teren şi educare în domeniul situaţiilor de urgenţă în mai multe societăţi comerciale, instituţii de învăţământ şi lăcaşuri de cult.

Patru echipaje, alcătuite din 12 pompieri, ai Detaşamentului Petroșani și ai Gărzii Lupeni au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană situată în localitatea Câmpu lui Neag. La sosirea pompierilor, incendiul era deja generalizat la acoperișul, mansarda și etajul întâi. Echipajele au intervenit cu mai multe linii de furtun stopând propagarea incendiului la întreaga construcție sau la imobilele din apropiere. Cel mai probabil incendiul a fost generat de coșul de fum deteriorat. Nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum în urma incendiului.
Două echipaje de pompieri ale Detașamentului Deva au intervenit în municipiu, pe strada Carierei, pentru stingerea unui incendiu produs la o baracă. În incendiu au ars acoperișul barăcii, mobilier și materiale textile. Incendiul a fost cauzat, se pare, de jarul căzut din sistemul de încălzire.
Garda de Intervenție Râu de Mori a intervenit în localitatea Nălațvad pentru stingerea unui incendiu produs într-o clădire dezafectată. Pompierii au lichidat rapid incendiul ce se manifesta la deșeuri menajere.
Garda de Intervenție Baru a acționat în localitatea Petros pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. Pompierii s-au deplasat de urgență și au intervenit decisiv reușind izolarea incendiului care se putea extinde la întreaga locuință. În incendiu a ars funinginea care nu a fost curățată de proprietar înaintea exploatării mijloacelor de încălzire.
 Pompierii Gărzii de Intervenție Baru au mai acționat în localitatea Râu Alb  pentru salvarea unui cal căzut într-un bazin cu apă.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here