Vor să încurajeze transportul ”ecologic”

0

Până în 2020, în conformitate cu Directiva 94/2014, în România se dezvoltă o reţea de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat, se arată într-un comunicat transmis Asociaţia Producătorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat – CNG România. Lista orientativă a locaţiilor include oraşele Arad, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Piteşti, Sibiu şi Timişoara.
Proiectul – denumit „CNG ROMÂNIA: Initial Market Deployment of a Refuelling Station Network along the Core Network Corridors” – are un cost estimat de 5,21 milioane de euro şi beneficiază de o contribuţie nerambursabilă de până la 4,43 milioane de euro din partea Agenţiei pentru Inovare şi Reţele (INEA) din cadrul Comisiei Europene.
„Lipsa actuală a infrastructurii de alimentare reprezintă principala barieră în calea dezvoltării pieţei de GNC de la noi din ţară şi, în consecinţă, România este singurul stat continental membru al UE fără o piaţă pentru vehiculele care funcţionează cu gaz natural comprimat. Utilizarea gazului natural comprimat ca alternativă la carburanţii clasici reduce substanţial costurile cu transportul, aducând beneficii importante pentru mediul înconjurător datorită emisiei mult reduse de dioxid de carbon”, precizează Asociaţia CNG România.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here