VIZITĂ DE LUCRU A UNEI DELEGAȚII A POLIȚIEI NAȚIONALE TURCE LA POLIȚIA ROMÂNĂ

0

Astăzi, șeful Poliției Române, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, a primit, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita de lucru a unei delegații conduse de domnul Selami Altinok, director General al Poliției Naționale Turce.
Vizita de lucru a avut ca scop consolidarea  relațiilor de cooperare dintre Poliția Română și Poliția Națională Turcă în lupta împotriva infracționalității transfrontaliere.  
Șeful Poliției Române, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, a subliniat faptul că schimbul de date și informații, precum și cooperarea pe cazuri operative dintre cele două instituții s-au dovedit, de-a lungul timpului, eficiente în combaterea criminalității.
La rândul său, șeful Poliției Naţionale din Turcia, domnul Selami Altinok și-a exprimat aprecierea pentru buna cooperare pe care cele două instituții o au în plan operativ, subliniind profesionalismul polițiștilor români.
În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte referitoare la suportul oferit de polițiștii români pentru dezvoltarea profesională a colegilor turci, precum și posibilitatea de a extinde sfera de cooperare în  domenii precum combaterea criminalității organizate, investigațiile criminale, cooperarea polițienească transfrontalieră, combaterea infracțiunilor în domeniul rutier și alte linii operative de interesc polițienesc comun.
Atât șeful Poliției Române, cât și șeful Poliției Naționale Turce și-au manifestat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul interinstituțional, în spiritul valorilor comune de siguranță și legalitate, astfel încât cele două instituții să răspundă cu fermitate potențialelor situații care ar putea afecta liniștea cetățenilor.      
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here