Viorica Dăncilă – mesaj de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi: O zi în care onorăm sculptorul, vizionarul, omul de geniu

0

Premierul Viorica Dăncilă afirmă, într-un mesaj adresat cu prilejul “Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi”, că ziua de 19 februarie reprezintă un omagiu adus de poporul român marelui artist care a purtat cu sine, în întreaga lume, identitatea noastră naţională, adăugând că este o zi în care onorăm “sculptorul, vizionarul, omul de geniu, făuritorul de forme inspirate de tradiţie, care au devenit opere de referinţă ale sculpturii moderne la nivel mondial”.

“Ziua de 19 februarie reprezintă un omagiu adus de poporul român lui Constantin Brâncuşi, marele artist care a purtat cu sine, în întreaga lume, identitatea noastră naţională. Din opera lui Brâncuşi străbate simplitatea vieţii puternic legată de credinţele creştine, împletită cu un rafinament şi o fineţe aparte. Creaţia sa constituie o moştenire importantă lăsată poporului român: Ansamblul monumental din Târgu Jiu, construit în memoria soldaţilor care au murit în timpul Primului Război Mondial, compus din Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului”, afirmă Viorica Dăncilă într-un mesaj adresat cu ocazia “Zilei Naționale Constantin Brâncuși”.

Premierul adaugă că România, deţinătoare a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, susţine promovarea valorilor culturale româneşti armonios integrate în cultura europeană.

“Reafirm intenţia Guvernului de a susţine unitatea în diversitate prin acţiunile şi activităţile întreprinse pe plan european, în special în domeniul cultural. Cu prilejul ‘Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi’ onorăm sculptorul, vizionarul, omul de geniu, făuritorul de forme inspirate de tradiţie, care au devenit opere de referinţă ale sculpturii moderne la nivel mondial”, mai afirmă Dăncilă.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here