”Videochat” la Poliția de Frontieră! Viitoarele polițiste, în sânii goi prin fața bărbaților din comisie

0

Tinerele care s-au înscris la con­cursurile pentru a accede în rândurile poliţiştilor reclamă si­tuaţii umilitoare la vizita medi­cală. De asemenea, o tânără a fost măsurată greşit de bărbaţii din comisie şi a trebuit să apeleze la Institutul de Medicină Legală pentru a convinge „juriul“ că are o înălţime mai mare, peste norma admisă, scrie ziaruldeiasi.ro.
În privinţa vizitelor me­dicale „fierbinţi“, una dintre concurente a reclamat că s-a simţit ca la un videochat, dat fiind faptul că în comisie se aflau trei bărbaţi. Fetele se plâng că trebuie să se prezinte în faţa comisiei compuse din bărbaţi, numai în lenjerie in­ti­mă, fără sutien. Aşa s-a întâmplat şi la vizita medicală a candidaţilor pentru o serie de posturi scoase la concurs de către Poliţia de Fron­tieră Iaşi, care a avut loc pe data de 20 octombrie.
O candidată le-a precizat jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi“ despre faptul că nu se aştepta ca în comisie să fie numai bărbaţi, dintre care numai unul era medic.
„Parcă era un videochat live. Comisia era formată din trei bărbaţi, care examinau femei cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, dezbrăcate, numai în chiloţi, fără sutien. Era un medic ofiţer şi doi subofiţeri, secretari, şi nu asistenţi medicali“, s-a plâns tânăra.
Jurnaliştii au întrebat la Poliţia de Frontieră de ce nu există o comisie alcătuită din femei pentru a examina fetele.
„De vizita medicală a candida­ţi­lor se ocupă o comisie a Cen­tru­lui Medical Judeţean al Minis­terului de Interne, nu Poliţia de Frontieră Iaşi“, a spus Denis Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here