VIDEO-Dezastru în Italia. Un pod s-a prăbuşit în apropiere de Genova: Cel puțin 20 de victime.11 morți confirmați !

0

Zeci de persoane ar fi murit în urma prăbuşirii unui pod pe o autostradă iar ministrul transportului vorbeşte de o tragedie uriaşă!
O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei, şi este posibil să existe autovehicule căzute în gol.
Potrivit agenţiei de presă ANSA, 11 oameni şi-au pierdut viaţa, între care un copil, după ce maşinile în care se aflau au fost prinse sub dărâmături.

VIDEO


De asemenea, cinci persoane au fost rănite şi se află în stare gravă la spital.
Autorităţile se tem că bilanţul ar putea creşte.
Prăbuşirea unui pod pe autostradă în apropierea oraşului Genoa din nord-vestul Italiei pare să fie o “tragedie uriaşă”, a declarat marţi ministrul infrastructurii şi transportului, Danilo Toninelli, în contextul în care autorităţile se tem că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit dpa şi Reuters.
“Urmăresc cu mare nelinişte ce s-a întâmplat la Genoa. Pare să fie vorba de o tragedie uriaşă”, a scris oficialul pe Twitter, adăugând că este în drum spre locul tragediei.
Echipele de salvare au descoperit mai multe maşini căzute, cu persoane decedate în interior, sub podul de pe autostradă care s-a prăbuşit, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA.
Conform ziarului local Il Secolo XIX, accidentul s-a soldat cu “cel puţin 10 victime”.
Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat pentru agenţia de presă Adnkronos că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit Reuters.
Primele imagini difuzate de media au arătat podul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.
Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri.
Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a podului.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here