Vești bune pentru fumători. Unde ar putea fi permis fumatul

0

Vin vești bune pentru fumători dinspre Senat. Fumatul ar putea fi permis pe terase, indiferent de numărul de pereți al acestora și în camere special amenajate, un proiect de lege inițiat în acest sens trecând tacit de Senat. Pentru a fi aplicat, este însă nevoie și de votul favorabil al Camerei Deputaților, potrivit Gazeta de Cluj.
Adoptarea tacită în Parlament a unui proiect înseamnă că acesta este avizat fără dezbatere și vot, doar pentru că termenul până la care trebuia discutat a fost depășit.
Șansele ca deputații să voteze favorabil proiectul inițiat de mai mulți senatori sunt însă extrem de mici, aceleași amendamente fiind respinse în urmă cu două săptămâni în momentul votării proiectului care preia o Directivă europeană referitoare la fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe.
Prin proiectul care a trecut acum tacit de Senat, “spațiul public” este redefinit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spatiilor cu destinație locativă”. Ceea ce înseamnă că fumatul va fi permis pe terase indiferent de numărul de pereți al acestora.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here