Valea Jiului – Minerii protestatari amenință că se blochează în subteran

0
Ortacii de la Lupeni sunt hotărâți să se blocheze în subteran până când revendicările lor își vor găsi rezolvare. Aceștia și-au refăcut lista de revendicări și în capul ei au trecut demiterea întregii conduceri a Complexului Energetic Hunedoara, începând de la directorul general și până la Consiliul de Administrație.
Ortacii de la EM Lupeni au protestat şi vineri în curtea Complexului Energetic Hunedoara iar liderul sindical de la Lonea, Vasile Păduraru spune că nemulţumiri sunt şi la restul minelor, dar a aflat că mulţi angajaţi sunt constrânşi prin diferite metode ca să nu participe la protest.
”Nu cedăm. Noi continuăm greva foamei, chiar dacă starea de sănătate a început să ne lase. Când picăm, picăm. Mai nou am văzut că a postat Bebe Nica, pe Facebook, că încă nu am crăpat… Da, acesta este caracterul unui fost lider de sindicat, unui președinte de sindicat, care acum este împotriva colegilor, având în vedere că are această funcție câștigată politic. Ca lider a avut altă față, acum a făcut o întorsătură de 180 de grade”, spune Vasile Paduraru, unul dintre liderii de sindicat aflați în greva foamei. Pe de altă parte, oprirea producției la Lupeni poate afecta grav funcționarea termocentralelor.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here