URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

0

Un bărbat căutat de autoritățile italiene, condamnat pentru trafic internațional de droguri de mare risc, a fost depistat de polițiștii bihoreni, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Italiene, în baza unui Mandat European de Arestare și a unui ordin european de anchetă, au depistat, în municipiul Oradea, un bărbat, de 66 de ani, din Italia, urmărit internațional.
Bărbatul era condamnat de autoritățile italiene la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.
Pentru depistarea lui, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliției Române.
Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea, în vederea luării măsurilor ce se impun. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Polițiștii de investigații criminale bihoreni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al autorităţilor italiene. În activitate au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here