UN VAL DE AER POLAR AJUNGE ÎN ROMÂNIA!

0

Un fenomen meteo extrem de rar pentru această perioadă a anului ajunge în România: un val de aer polar.

Sâmbătă

Vremea va fi caldã în sud şi în sud-est şi în general normalã sub aspect termic în restul teritoriului. Pe parcursul zilei, cu o probabilitate mai mare dupã orele amiezii, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, în nordul şi nord-estul ţãrii şi în zonele de deal şi munte şi pe arii restrânse în rest, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Duminica

Vremea va deveni în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precãdere în jumãtatea vesticã a teritoriului. Izolat va cãdea grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice, nord-estice şi sud-estice, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai coborâte faţã de ziua precedentã, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 8 şi 13 grade.

Luni

Vremea va fi în general instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate în cea mai mare parte a ţãrii şi se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice şi izolat cãderi de grindinã. Local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitaţiile vor fi mixte. Local şi temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here