TSD vrea dezbatere națională pentru legalizarea drogurilor ușoare, a prostituției și recunoașterea drepturilor persoanelor LGBT

0

Tineretul Social-Democrat face valuri pe scena politică. Organizația de tineret a partidului condus de Liviu Dragnea vine cu o serie de 22 idei care ar putea zdruncina serios scena publică românească. Ideile datează de acum patru ani, dar puține au avansat.

Tinerii social-democrați propun, printre altele, lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase, dar și lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane.

Tesediștii mai propun și lansarea unei dezbateri naționale privind recunoașterea drepturilor comunității LGBT, dar și lansarea unei dezbateri publice „România, toleranță zero la discriminare” , pentru a lupta împotriva prejudecăților care există în spațiul public față de diverse minorități.

Social-democrații au și propuneri economice: lansarea unei dezbateri naționale privind introducerea cotei progresive de impozitare, regândirea programului Prima Casă pentru a facilita accesul la acesta și pentru tinerii cu venitul minim (o familie tânără are un venit de aproximativ 2.500 de lei pe lună, iar rata pentru Prima Casă este de 1.200 de lei, mult prea mult pentru a putea supraviețui și cu celelalte cheltuieli lunare); construirea unui program real de internship pentru toți tinerii (atât din mediul universitar, cât și din liceele tehnologice), pentru eliminarea sintagmei „dacă nu ai experiență, nu te pot angaja”.

Pesediștii mici vor și introducerea votului de la 16 ani în noua Constituție și a votului electronic.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here