Team Novak domină cu autoritate Turul Ținutului Secuiesc

0

Echipa singurului campion paralimpic din istoria României (Eduard Carol Novak) conduce în clasament la jumătatea ediției 12 din Szeklerland Tour. În plus, podiumul în ierarhia individuală este format integral din sportivii grupării harghitene.

 

60 de cicliști au luat startul joi în etapa a doua din Turul Ținutului Secuiesc. 8 dintre ei nu au terminat cursa. Stelistul Victor Cosmin Marin și moldoveanul Andrei Sobennicov au avut chiar căzături serioase pe traseu și au ajuns la spital pentru investigații suplimentare.

 

Cu o strategie excelentă, în care au stat la cutie în pluton și au condus pe rând trena în majoritatea traseului, cicliștii Team Novak au atacat abia pe final la Joseni și Pasul Liban și împreună cu ungurul Gergely Kiss au terminat cursa cu un avans de aproape 3 minute de primul pluton compact urmăritor.

Ucraineanul Oleksandr Prevar a trecut primul linia de finiș la Odorheiu Secuiesc, fiind urmat de colegul Nicolae Tanovițchii și de ungurul Gergeli Kiss (Epronex Bike). În clasamentul general, ordinea la vârf s-a inversat, iar moldoveanul Tanovițchii (8:51:37) are doar o secundă avans în fața colegilor de la Team Novak, Prevar și Andrii Brataschuk.

Etapa a treia va avea 190,8 kilometru și se va desfășura pe traseul Odorheiu Secuiesc- Praid-Pasul Bucin- Gheorgheni-Valea Strâmbă-Pasul Liban-Vlăhița-Pasul Vlăhița-Miercurea Ciuc. Concursul se încheie sâmbătă seara în centrul orașului Miercurea Ciuc.

Clasamentul pe echipe: tricoul negru Salvator

  1. Team Novak (România) 26:35:06
  2. Epronex Bike (Ungaria) 26:43:42
  3. Destil Parkhotel Valkenburg (Olanda) 26:44:41
Cycling Tour of Szeklerland Day II
Date: 8/9/2018, Time: 15:47,

Tricouri individuale

Gergely Kiss (Epronex Bike) – cel mai bun cățărător

Oscar Van Wijk  (Destil) – cel mai bun tânăr rutier

Daniel Crista (CSA Steaua) – cel mai bun român

Gergely Kiss (Epronex Bike) – cel mai bun ungur

Nicolae Tanovițchii – liderul clasamentului general

Andrii Bratschuk (Team Novak) – liderul clasamentul pe puncte

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here