Tartă alsaciană cu păstrăv afumat

3

Ingrediente (2 bucăți):
300g-făină + făină pentru blatul de lucru
0,25 cub-de drojdie proaspătă (cca. 10 g)
2prize-de zahăr
170ml-de lapte călduţ
5 linguri-de ulei de măsline
1 -dovlecel mic
1 -ceapă roşie mică
0,5 pahar – de smântână (= 100 g)
1 pachet -de fileuri de păstrăv afumat (= 125 g)
1-2 linguri-de mălai
2 linguri -de verdeţuri tocate în amestec (de ex. pătrunjel, mărar, cimbru)
sare și piper proaspăt măcinat

Preparare:

1-Strecuraţi făina într-un
[sociallocker]
castron, faceţi o adâncitură în mijloc, sfărâmați în aceasta drojdia, presăraţi zahăr deasupra, amestecaţi cu 50 ml de lapte călduţ şi lăsaţi la dospit, acoperit, cca. 30 de minute într-un loc cald. Adăugaţi 1/2 de linguriţă de sare, 4 linguri de ulei şi restul de lapte, frământaţi un aluat elastic şi mai lăsaţi-l să dospească încă cca. 30 de minute.
2-Spălaţi şi curăţaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii subţiri împreună cu dovlecelul, condimentaţi cu sare şi piper, picuraţi deasupra restul de ulei şi preparaţi-le la grill într-o tăviţă de aluminiu cca. 10-15 minute. Pe un blat de lucru presărat cu făină, întindeţi aluatul modelând două cercuri (Ø 28 cm) şi ungeţi-le cu smântână. Cu ajutorul unei furculiţe, rupeţi păstrăvul în bucăţi.
3-Aşezaţi pe tarta alsaciană legumele preparate la grill şi păstrăvul. Presăraţi puţin mălai pe o piatră pentru copt pizza, aşezaţi tartele alsaciene pe aceasta una după cealaltă, preparaţi-le la grill cca. 4-5 minute şi serviţi-le după ce aţi presărat deasupra verdeţuri.
 
[/sociallocker]
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here