SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 7:30

0

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, circulația rutieră pe DN 67C-Transalpina rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800. Având în vedere vremea nefavorabilă (zăpadă și viscol), C.N.A.I.R. a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.
Reamintim că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită, vizibilitate redusă în zona alpină, risc de avalanşă), DN7C (Transfăgărășan) s- a închis pe tronsonul Piscu Negru – Bâlea-Cascadă, între kilometrii 104 şi 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie).
Potrivit C.N.A.I.R., în perioada 16 octombrie 2017 – 15 noiembrie 2017, circulaţia rutieră pe DN76 este închisă pe tronsoanele kilometrice 0+650 – 0+690 şi 2+415 – 2+480, în scopul lucrărilor de realizare a viaductului autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Circulaţia rutieră se va opri zilnic, timp de 30 minute, la interval de două ore. Conducătorii auto pot folosi următoarele rute alternative:
– DN 7 Arad – Deva – Simeria – Simeria Veche – autostrada A1;
– autostrada A1 – nod rutier Simeria – DN 7 Simeria – Deva – Săcămaş – Arad.
Pentru a permite efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară, circulaţia trenurilor între municipiileMedgidia şi Tulcea este întreruptă în perioada 23 – 29 octombrie 2017. Prin urmare, până în data de 29 octombrie, sunt anulate trenurile Regio 8652, 8653 şi 8654. Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători va asigura transportul între municipiile Medgidia şi Tulcea cu ajutorul autobuzelor.
Pe Autostrada A3 Turda-Borş, se execută lucrări asupra unor rosturi de dilataţie pentru poduri, la kilometrul 27+700 de metri, pe sensul de mers Gilău-Turda. Vor fi restricţionate alternativ, atât banda de urgenţă şi banda numărul unu, cât şi banda a doua, iar autovehiculele vor fi dirijate prin indicatoare rutiere montate la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.
Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebeş-Pianu), circulaţia se desfăşoară doar pe banda a doua, deoarece se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcţia Sibiu. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile deschise.
Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti.
Până în data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistriţa, între kilometrii 6+650 şi 59+592, se desfăşoară lucrări de refacere a suprafeţei carosabile (straturi rutiere foarte subţiri), iar pe unele porţiuni (în funcţie de evoluţia lucrărilor) circulaţia se va desfăşura alternativ, cu ajutorul piloţilor de trafic.
În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.
În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul utilajelor.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare referitoare la intensificări ale vântului şi la precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, valabilă în perioada 27 octombrie, ora 21:00 – 30 octombrie, ora 23:00 (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere. De asemenea, în cazul în care vor circula pe drumuri care străbat zone montane înalte, trebuie aibă în vedere că partea carosabilă s-ar putea acoperi cu zăpadă, situaţie în care anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here