Sibiu: Patronul depozitului de substanţe periculoase care a luat foc, amendat cu 5.000 de lei

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu l-a amendat cu 5.000 de lei, pe patronul depozitului cu substanţe periculoase, care a luat foc vineri noaptea, pentru “exploatarea instalaţiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecţie corespunzătoare faţă de materialele şi substanţele combustibile”, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.
“În urma controlului efectuat la operatorul economic, ţinând cont de incendiul produs în data de 19.10.2018, s-a constatat exploatarea instalaţiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecţie corespunzătoare faţă de materialele şi substanţele combustibile, contrar prevederilor art. 81, alin. 2 din OMAI 163/2007, fiind aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 5000 de lei, prevăzută de dispoziţiile art. 1, cap. 4, lit. B, din H.G. 537/2007”, se arată în comunicat.
“Referitor la incendiul produs în data de 19.10.2018, la un operator economic de pe raza municipiului Sibiu, cu domeniul de activitate manipulare şi transport/depozitare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase, vă informăm privind constatările comisiei de cercetare a cauzelor de incendiu. Comisia a stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost producerea unui scurtcircuit electric, având ca împrejurare determinantă conductor electric defect sau neizolat corespunzător”, precizează comunicatul ISU Sibiu.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu a anunţat că s-a deschis un dosar penal în urma incendiului.
“În cauza s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. La cercetări participă poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic. Investigaţia aflată in curs de desfăşurare urmează a stabili toate circumstanţele producerii incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), viaţa sibienilor nu a fost pusă în pericol prin acest incendiu, nefiind o poluare cu substanţe peste normele admise.
Depozitul de substanţe periculoase se află la marginea municipiului Sibiu, într-o zonă locuită. Au ars peste 80 de tone de substanţe, potrivit şefului ISU. Pompierii au intervenit în urma unui apel la 112. Depozitul nu era păzit la momentul izbucnirii incendiului, susţine şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here