Sentinţă revocată în cazul adolescentului din Vulcan, expert în tâlhării

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au obţinut condamnarea minorului care a comis în decurs de numai câteva luni mai multe tâlhării pe raza Văii Jiului. Prima instanţă îl condamnase la o pedeapsă sub supravegherea părinţilor.
 
Adolescentul în vârstă de 17 ani, Wilmuş Argyo, a şocat prin violenţa de care a dat dovadă la comiterea faptelor, iar victimele sale au avut nevoie de spitalizare după ce au fost atacate. Adolescentul s-a ales cu două dosare penale, fiind judecat pentru tâlhărie calificată. În primul dosar cu numeroase victime, tânărul a primit o pedeapsă blândă, au considerat procurorii din Petroşani. Prin urmare aceştia au făcut apel şi judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia le-au dat dreptate. Astfel, ieri, magistraţii au schimbat măsura educativă aplicată tânărului de către Judecătoria Petroşani cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani.
Argyo Wilmuş a scăpat de mai multe ori de închisoare, după ce părţile au renunţat la acuzaţii ori instanţa de judecată a fost îngăduitoare şi a dictat sentinţe care ar fi trebuit să-l îndrepte pe tânăr. Nu s-a întâmplat aşa, iar ultima sa tâlhărie a avut loc la finele anului trecut. Acesta a pândit o pensionară din localitate care vroia să scoată nişte bani dintr-un ATM din centrul municipiului şi după ce femeia a făcut doi paşi, înainte să-şi dea seama, tânărul s-a năpustit şi i-a smuls din mână banii iar apoi s-a făcut nevăzut. A fost prins şi trimis în judecată pentru tâlhărie, iar dosarul său se află pe rolul Judecătoriei Petroşani.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here