ŞAPTE PERSOANE ÎN PERICOL DE MOARTE

0

Cinci adulţi şi doi copii, unul dintre ei de numai două luni, au fost în pericol de moarte în acestă dimineaţă după ce în încăperea în care trăiau s-a acumulat monoxid de carbon de la o sobă de pe lemn şi cărbune. Unul dintre adulţi s-a trezit şi pentru că se simţea extrem de rău a strigat după ajutor. Norocul a făcut ca un vecin să-l audă şi a reuşit să spargă uşa şi să-i scoată pe toţi cei şapte la aer curat. Imediat au fost preluaţi de SMURD Petrila şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani.
UPDATE:
O fetiţă de două luni este în stare mai gravă şi a rămas internată la Spitalul de Urgenţă Petroşani alături de mama sa. Capul familiei a povestit ce s-a întâmplat în garsoniera care era să le devină mormânt.
„Soba mergea cu lemne şi cărbuni, toată iarna a mers bine şi acum s-a întâmplat. O băgat aseară, s-a întâmplat că nu avem altă situaţie. Dar soba era bună şi stăteam în pielea goală în casă, la fel şi copiii şi nu a fost bai. Azi dimineaţă, cum s-au trezit, cădeau toţi ca bobocii, copiii se întorceau în pat, plângeau. Eu n-am simţit gazele, copiii au simţit, au intrat gazele în casă. Aia mai mică, fetiţa, e mai grav, toţi suntem bine în rest”, a spus tatăl celor cinci copii. Potrivit salvatorilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila alerta a fost dată în jurul orei 5.50 de minute de către unul dintre membrii familiei. Acesta a reuşit să ajungă până la uşa locuinţei şi să strige după ajutor la un vecin care a spart uşa apartamentului şi i-a scos pe holul blocului de unde au fost imediat preluaţi de echipajul SMURD Petrila.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here