Săltați pentru evaziune fiscală

0
Printre suspecți se află administratorii mai multor societăți comerciale din cinci județe, printre acestea fiind și firme din Hunedoara. Acțiunea este dreulată de polițiștii din Mehedinți într-un dosar în care patru persoane sunt bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei.
”Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează 4 percheziții domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul colectării deșeurilor feroase.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2012, administratorul unei societăți comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții nereale de mărfuri pentru a justifica livrări fictive către 8 firme din Hunedoara, Mehedinți, Timiș, Dolj și Gorj.
Prin declararea de livrări fictive, cel în cauză i-ar fi sprijinit pe administratorii celor 8 firme să se sustragă de la îndeplinirea obligațiilor fiscale”, au arătat anchetatorii într-un comunicat al IGPR.
Suspecții s-au sustras astfel plății către buget consolidat al statului prin neplata impozitului pe profit și a taxei de mediu. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here