Rulouri de vitello tonnato

0

Ingrediente (8 porții)

600 g pulpă de vitel
150 g ton (natur, din conservă)
100 ml ulei de măsline
1.7 l vin alb
1 morcov
1 ceapă
2 foi de dafin
3 cuișoare
1 linguriță boabe de piper
2 gălbenușuri
1 lingură oțet
2 linguri suc de lămâie
3 linguri capere
1 lămâie
sare
piper

 

Preparare:

1.Se spală carnea. Se spală şi se curăţă legumele. Se taie cubuleţe morcovul şi ceapa; se amestecă împreună cu foile de dafin, cuişoarele şi vi¬nul. Se marinează pulpa de viţel în acest amestec 24 de ore, la frigider. Se dă apoi în fiert, în aceeaşi marinată, la care se adaugă 500 ml apă.

2.Se adaugă 1 linguriţă de sare şi se fierbe 1 oră. Se lasă să se răcească în zeamă. 2 Se scurge tonul din conservă şi se pasează cu mixerul, împreună cu sardelele, gălbe-nuşurile, oţetul, sucul de lămâie şi 2 linguri de capere.

3.Se adaugă treptat ule¬iul. Se înglobează 7 linguri din zeama de la fiert şi se condimentează. Se taie pulpa felii subţiri şi se serveşte cu sosul de ton, restul de capere şi lămâie.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here