RETROSPECTIVA 2017 – Incendii și explozii produse în centre comerciale, depozite și alte clădiri

3

O persoană a fost găsită carbonizată de echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, care au fost solicitate să intervină, la 10 decembrie 2017, la un incendiu care a avut loc într-un spațiu comercial din Timișoara. La locul intervenției au sosit 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă, aproximativ 40 de subofițeri și 7 ofițeri. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, la două imobile spațiu comercial și construcții din termopan, din bazar.

De la începutul anului 2017 s-au mai produs incendii la centre comerciale, depozite și alte clădiri:
16 noiembrie 2017 — Un incendiu a izbucnit, la o vulcanizare auto din zona de nord a municipiului Pitești, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale pentru stingerea flăcărilor. Focul a cuprins o hală construită din panouri prefabricate, în suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. La fața locului au intervenit trei autospeciale cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD. Proprietarul vulcanizării, care a suferit arsuri ușoare la nivelul feței, a primit îngrijiri medicale la fața locului.
15 noiembrie 2017 — Un incendiu a izbucnit, într-un mall din Constanța, persoanele aflate în incintă fiind evacuate, nefiind semnalate victime.
14 octombrie 2017 — Un incendiu a avut loc la un depozit de mase plastice, lacuri și vopseluri din Vaslui. Pentru lichidarea incendiului, care s-a manifestat cu degajări mari de fum, la fața locului pompierii au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și o cisternă cu apă.
22 septembrie 2017 — Un incendiu a izbucnit la o hală de băuturi alcoolice din bd. 1 Decembrie 1918, fiind degajări foarte mari de fum, a anunțat Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov. Suprafața afectată de flăcări este estimată la circa 2.000 mp. La fața locului acționează trei autospeciale de stingere, o autoscară și o mașină de descarcerare.
17 septembrie 2017 — Un incendiu a avut loc la un depozit de artificii situat în localitatea constănțeană Agigea, pe DN39. A fost rănit ușor la o mână un angajat al firmei care deține depozitul respectiv, acesta primind îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi necesară transportarea lui la spital. Incendiul a distrus circa 70 metri pătrați din cei aproximativ 100 de metri pătrați ai depozitului, focul fiind întreținut de materialele pirotehnice de genul celor folosite la organizarea de evenimente și care erau depozitate în clădire. Pompierii au reușit în intervenție scoaterea din depozit a trei butelii cu oxigen, care nu au explodat.
30 august 2017 — Un incendiu violent a izbucnit, la o hală de 5.000 mp din comuna Șag, în apropierea municipiului Timișoara. Toți cei circa 100 de angajați au fost evacuați, nu au fost victime umane, ci doar pagube materiale. La fața locului s-au deplasat opt autospeciale și 60 de pompieri de la Timișoara și Deta.
5/6 august 2017 — Un depozit de băuturi răcoritoare și alcoolice din municipiul Slatina a luat foc, pentru stingerea incendiului, care s-a manifestat generalizat pe o suprafață de 600 de metri pătrați, intervenind mai multe echipaje de pompieri timp de o oră și jumătate, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Cornel Gogolan, în incendiu ar fi ars: interiorul halei pe o suprafață de 600 metri pătrați, materiale combustibile, ambalaje, biroul de supraveghere, centrala de detecție, două motostivuitoare, actele gestionarilor aflate într-un fișet metalic, s-a ditrus parțial marfa din apropierea biroului, iar restul mărfii prezintă o stare avansată de degradare. Cauza probabilă a izbucnirii focului este un scurtcircuit electric, potrivit sursei citate.
26 mai 2017 — Un incendiu a izbucnit la un depozit din localitatea Dărăști, județul Ilfov. Din primele informații reiese că focul se manifestă pe o suprafață de circa 300 metri pătrați, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile. Potrivit sursei citate, pompierii acționează pentru stingerea focului din exterior, într-un dispozitiv perimetral, acționând cu autoscări. Au fost trimise opt autospeciale de stingere și două autoscări, o ambulanță SMURD și o mașină de descarcerare. Nu există informații cu privire la eventuale victime. Construcția este o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă. Oficialul ISU a adăugat că pentru stingerea incendiului a fost suplimentat dispozitivul cu două autospeciale de stingere și două autoscări.
1 aprilie 2017 — Un depozit de legume și fructe din Afumați a luat foc. În urma incendiului o persoană a fost găsită carbonizată în unul dintre spațiile depozitului iar o altă persoană — bărbat de 30 ani, ca urmare a expunerii la fum a fost transportat de o ambulanță SMURD la Spitalul Floreasca. Suprafața afectată a fost de estimată la 2.000 mp.
24 martie 2017 — Un incendiu a izbucnit la o hală de depozitare de circa 400 mp situată pe strada Cătănoaia. Incendiul a fost izolat, a informat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București — Ilfov. Hala a fost distrusă în totalitate, fiind parțial înclinată și prezentând pericol de prăbușire. În depozit se aflau cabluri. La fața locului au fost trimise zece autospeciale de stingere.
23 martie 2017 — Un incendiu a izbucnit la o clădire situată pe bulevardul Valea Cascadelor. Focul a cuprins un depozit cu o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. La fața locului au acționat trei autospeciale de stingere, iar alte două au fost trimise pentru intervenție. De asemenea, s-a intervenit și cu o autoscară, fiind prezent și un echipaj SMURD.
12 martie 2017 — Un incendiu puternic a izbucnit la un gater din comuna prahoveană Cosminele, focul fiind stins de pompieri după o intervenție de aproximativ trei ore. Incendiul, provocat de un scurtcircuit electric, a distrus o hală de 500 metri pătrați, birouri, cherestea, materii prime și utilaje, iar pompierii au salvat mai multe utilaje, cherestea, dar și un depozit în care se aflau cinci tone de combustibil.
11 martie 2017 — Un incendiu care a izbucnit la o clădire din cadrul Asociației Pro Vita de la Valea Plopului a afectat o suprafață totală de 400 metri pătrați, respectiv parterul și două etaje ale clădirii aflate în fază de construcție. În incendiul provocat de o țigară aprinsă în loc nepermis au ars mobilier și obiecte de uz gospodăresc.
26/27 ianuarie 2017 — Un incendiu s-a produs în noaptea de 26 spre 27 ianuarie la un mall din Capitală, un bărbat fiind rănit, și a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul “Bagdasar-Arseni”. Alte trei persoane au fost asistate de SMURD, însă nu au prezentat probleme majore.
AGERPRES

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here