Regele Mihai a fost înmormântat la Catedrala din Curtea de Argeş. 21 de salve de tun şi imnul naţional, în onoarea fostului suveran

0

Trupul Majestății Sale ajunge în curtea în care s-a construit noua Necropolă. Regele Mihai urmează să ajungă lângă aleasa inimii sale, Regina Ana, alături de care a trăit 68 de ani.
Are loc slujba de înhumare. Militarii trag cele 21 de salve de tun în onoarea Regelui Mihai, în timp ce fanfara cântă Imnul național.
Regele Mihai I a fost înmormântat, sâmbătă seara, în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde a fost înmormântată şi Regina Ana.

La înmormântarea Regelui au fost intonate imnul de stat şi imnul regal şi au fost trase salve de tun.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus, sâmbătă seară, în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, unde a fost oficiată o slujbă religioasă, la care a asistat doar familia.
Sicriul a fost scos din maşina mortuară de militari şi depus în Catedrală. Cântece bisericeşti au răsunat în curtea mănăstirii în tot acest timp.
După încheierea slujbei, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a înhumării.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here