Pulpe de gâscă în vin fiert cu piure de cartofi și conopidă

0

Ingrediente (4 porții)

4 pulpe de gâscă (de câte 350 g fiecare)
sare, piper proaspăt măcinat
2 linguri ulei vegetal
2 cepe
câte 2 rămurele de pelin și cimbru
400 ml supă de gâscă
200 ml vin fiert
500 g cartofi dulci
300 g conopidă
2 linguri mix de ierburi tocate (de ex. cimbru, rozmarin, pelin)
3-4 linguri agent de îngroșare negru
100 ml smântână
1-2 vârfuri de cuțit

 

Preparare:

1.Pulpele de gâscă se spală, se usucă prin tamponare, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie neaderentă, pe toate părțile. Cepele se curăță, se taie cubulețe, se adaugă rămurelele și se prăjesc de asemenea. Se toarnă supa și vinul fiert, se dau în clocot și se fierb la foc mic, cu capac, aprox. 90 de minute.

2.Cartofii dulci se curăță, spală și taie cuburi. Conopida se curăță, se spală, se taie în sferturi, se dă în clocot cu cartofii dulci, în apă sărată, și se fierb cu capac aprox. 25-30 minute. Se scot pulpele de gâscă, pe așează într-o tavă, se ung cu apă cu sare și se coc, în cuptorul încins, la 220°C căldura din partea superioară a cuptorului, timp de aprox. 10-15 minute, până devine pielea crocantă.

3.Se degresează sosul lăsat de pulpele de gâscă, se rafinează cu ierburi, se îngroașă cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare și piper. Se bate ușor smântâna. Se strecoară cartofii dulci și conopida, se pasează mare și se încorporează smântâna. Piureul se condimentează cu sare, piper și nucșoară, se așează cu pulpele de gâscă și sos pe farfurie și se servește.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here