PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani(PE)

0

Dupã ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor si  stimularea economiei.
Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul turismului. De asemenea, peste 90% dintre firmele românesti beneficiazã azi de cel mai bun regim fiscal din istoria recentã a României: doar 1% din cifra de afaceri! Tot PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populatia,  respectiv taxa radio -TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru  schimbarea sau înnoirea buletinului, pasaportului etc.
În acelasi timp, PSD a scutit toti pensionarii de plata contributiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit si de plata impozitului, iar pentru ceilalti a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depãseste acest prag. În acest fel, PSD a lãsat mai multi bani în buzunarele pensionarilor, în plus fatã de cresterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari si în avans fatã de prevederile initiale ale legii.  De altfel, datele Eurostat aratã cã românii cheltuie mai mult si trãiesc mai bine. Astfel, Irlanda si România au  înregistrat în martie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeanã al comertului cu amãnuntul, comparativ cu perioada similarã din 2018, aratã datele publicate luni de Oficiul European de Statisticã (Eurostat). Media în Uniunea Europeanã a fost de 2,9%! România are un avans de 9,3%, imediat dupã Irlanda (10,8%). Este evidentã deci cresterea puterii de cumpãrare. Românii îsi permit sã investeascã din ce în ce mai mult în propriul confort, în alimente de mai bunã calitate, în haine mai scumpe, în dotarea locuintelor cu aparatura  electrocasnicã si cu mobilã de calitate, în masini noi si în vacante cu familia.

Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008
Executat SC.OBSERVATORUL PRESS.SRL

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here