Proteste, după cazul ursului împușcat la Sibiu. "În numele ursuleţului ucis, cerem demisia autorităţilor”

0

Asociaţia “România fără ei” din Bucureşti a anunţat pe pagina sa de Facebook că va organiza vineri seara un protest, în Piaţa Mare din Sibiu, şi va cere demisia autorităţilor ce au luat decizia de a ucide ursul care s-a plimbat miercuri prin oraş.
 
“În numele ursuleţului ucis cerem autorităţilor să îşi dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă, comisa împotriva unui animal nevinovat, protejat. În cinci ani în Sibiu s-au comis trei astfel de crime şi nu s-a făcut nimic. Ursuleţul este vinovat în ochii voştri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conştiinţa civică haideţi să cerem demisia în masă a autorităţilor din Sibiu pentru modul în care a treia oară au gestionat situaţia. Cerem dreptate în numele vietăţilor ucise”, se arată în apelul postat pe Facebook.
 
Până în prezent, 625 de persoane au anunţat că sunt interesate de acest protest.
 
Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, a declarat că “deocamdată nu s-a înregistrat nicio cerere pentru un asemenea protest”.
 
Până vineri, la Sibiu, va fi iluminată în roşu faţada Teatrului pentru Copii şi Tineret ”Gong”, în amintirea ursului ucis miercuri.
 
Ursul care s-a plimbat câteva ore prin oraş, chiar şi prin Piaţa Mare din centrul istoric, a fost împuşcat pentru că tranchilizantele nu au reuşit să-l imobilizeze şi animalul ajunsese nu doar pe casele oamenilor, ci şi în curtea unei fabrici de mobilă, punând în pericol viaţa a 50 de muncitori care erau la serviciu, a precizat, miercuri, prefectul Cristian Roman.
 
Potrivit prefectului de Sibiu, s-a deschis un dosar penal pentru folosirea armei de foc, însă singura soluţie sigură pentru protecţia oamenilor a fost împuşcarea animalului.
 
Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM) a anunţat că miercuri depune la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de împuşcarea ursului care a coborât în oraşul Sibiu, a declarat preşedintele fondator al Federaţiei, fostul senator Marius Marinescu.
 
Nicio persoană nu a fost rănită de acest urs care a alergat câteva ore miercuri dimineaţă pe străzile din Sibiu.
 
În urmă cu cinci ani, autorităţile sibiene au mai fost într-o alertă similară, după ce un tigru a evadat de la Zoo. Ulterior, tigrul a fost omorât tot prin împuşcare, după ce acesta s-a plimbat prin cartierul Valea Aurie, din apropierea parcului Zoo.
 
Sursă: Agerpres

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here