PROTEST ÎN CURTEA CEH

0
Ortacii de la Lupeni protestează în continuare şi spun că nu vor ceda până când conducerea CEH nu va demisiona. Totodată, patru lideri sindicali au intrat în greva foamei şi protestează în curtea CEH. Vasile Păduraru, unul dintre protestatari, a declarat că va rămâne în greva foamei până la demisia actualei conduceri de la Complexul Energetic Hunedoara, acuzată de incompetență.  Alți cinci mineri s-ar fi solidarizat cu liderii sindicali şi ar fi intrat în greva foamei. În curtea CEH sunt acum peste o sută de mineri.
În afara liderilor din minerit şi 15 lideri sindicali de la termocentrala Mintia au intrat în greva foamei, solicitând anularea deciziei prin care personalul auxiliar și TESA de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va lucra doar patru zile pe săptămână.
‘Solicităm anularea deciziei de întrerupere temporară a activității pentru personalul auxiliar, respectarea contractului colectiv de muncă, inclusiv în ceea ce privește salariile compensatorii pentru personalul disponibilizat, precum și demiterea conducerii CEH’, a spus liderul sindical de la Mintia.
În opinia sa, decizia de întrerupere temporară a activității nu se poate aplica în cazul termocentralelor, deoarece acestea necesită metode specifice de pregătire a utilajelor pentru ca grupurile energetice să poată fi pornite în siguranță.
El a menționat că revendicările sindicaliștilor de la Mintia vor fi prezentate joi la sediul Ministerului Economiei de către președintele Federației ‘Energetica’, Ioan Pisc, organizație din care face parte și SLIED.
Activitatea celorlalți angajați de la termocentrala Mintia se desfășoară normal, a spus Crișovan.
Întreruperea temporară a activității afectează săptămânal circa 400 dintre cei 780 de angajați ai centralei electrice, mai susțin sindicaliștii.
Personalul auxiliar și TESA din cadrul CEH va sta acasă în zilele de luni, începând cu ianuarie 2017, și va fi plătit cu 75% din salariul tarifar, potrivit unei decizii luată de conducerea companiei.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here