Programul Școlar Colgate: O fetiță din Hunedoara este unul dintre câștigătorii competiției internaționale de desene My Bright Smile™

0

Iulia Manole, o fetita de 8 ani din Hunedoara, a fost premiata de juriul de la New York pentru cel mai bun desen realizat in urma lectiilor de igiena orala invatate in cadrul Programului Scolar Colgate.
Programului Scolar Colgate ofera sansa copiiilor cu varste intre 6 si 9 ani de a concura in cadrul competitiei internationale de desene My Bright Smile™, punand intr-o forma creativa informatiile invatate. Anual, cele mai bune 12 desene din intreaga lume sunt premiate si selectate pentru a fi incluse in calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Pentru a treia oara consecutiv, Romania ocupa un loc in acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei.
Iulia Manole (8 ani) este eleva la Liceul Tehnologic “Matei Corvin” – Scoala Gimnaziala Nr. 6 din Hunedoara si a fost declarata unul dintre cei 12 castigatori la nivel international ai concursului de desene, iar reusita acesteia a fost recompensata cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, in valoare de 250 de dolari. In acelasi timp, clasa din care face parte a primit o bursa in valoare de 500 de dolari.
Premierea castigatoarei a avut loc pe 21 martie, intr-un eveniment local la care au participat reprezentanti Colgate Romania, Crucea Rosie Romana, ai scolii si autoritatilor publice din Hunedoara.

Festivitatea de premiere a castigatorului din Romania al competitiei internationale de desene My Bright Smile™ a avut loc la Hunedoara. Speakeri au fost: Dan Bobouțanu, primar municipiul Hunedoara; Maria Ștefănie, inspector scolar general și vicepresedinte al Filialei de Cruce Rosie a judetului Hunedoara; Loredana Dumitrașcu, coordonatorul departamentului de Marketing Profesional, Colgate Romania;  Andrei Kiss, director adjunct la liceul Tehnologic “Matei Corvin” – Scoala Gimnaziala Nr. 6 Hunedoara si Mihaela Negrea, Prof. invatamant primar la liceul Tehnologic “Matei Corvin” – Scoala Gimnaziala Nr. 6 Hunedoara.

Si anul acesta, 200.000 de copii din 38 de judete invata cum sa aiba grija de sanatatea dintilor
In fiecare an, Programul Scolar Colgate, o campanie de educatie pentru sanatatea oro-dentara, ajunge la 200.000 de copii. Programul va avea in acest an doua editii, in cadrul carora elevii vor beneficia de lectii educative pentru o igiena orala corecta. Prima editie din 2019 se va desfasura in perioada 24 martie – 14 iunie si va ajunge in judetele Alba, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Olt, Salaj, Vaslui si in sectorul 3 din Bucuresti. Din anul 2015, programul se desfasoara in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania cu sprijinul careia sunt identificate scoli primare din intreaga tara, cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania.
Lectiile prezentate sunt adaptate varstei celor mici si au un format atragator, interactiv. Ele au rolul de a le insufla copiilor regulile de baza ale igienei orale si de a-i invata cum sa perieze corect dintii. De asemenea, copiii vizioneaza si filmul educational “Doctorul Maseluta si Supereroii dintilor sanatosi”, prin intermediul caruia afla regulile ce trebuie respectate pentru a avea un zambet stralucitor si sanatos. La finalul fiecarei lectii, copiii primesc produse pentru igiena dentara, iar parintii un pliant cu sfaturi, precum si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic, toate acestea fiind oferite de Colgate Romania.
6 milioane de zambete sanatoase in 25 de ani de Program Scolar Colgate
Din 1993, de la lansarea Programului Scolar Colgate, peste 6.000.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de consiliere si produse de ingrijire pentru o igiena orala corecta. Derulat in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, cu Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica si cu scoli primare din intreaga tara, Programul Scolar Colgate a ajuns in acest an la cea de-a 26-a editie.

Programul Scolar Colgate este parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™. Peste un miliard de copii din 80 de tari au beneficiat de educatie privind igiena orala si produse de ingrijire adecvate de la initierea programului in 1991, la nivel global.
Despre igiena orala si problemele dentare
Potrivit statisticilor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii*, aproximativ 3,5 miliarde de persoane din intreaga lume sufera de probleme dentare. Doar 26% dintre romani merg la medicul stomatolog de cel putin doua ori pe an. Mai mult, studiile arata ca, in medie, un roman consuma un tub si jumatate de pasta de dinti intr-un an si schimba periuta de dinti doar o data la 15 luni.
Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile si boala parodontala, acestea fiind si cauze majore ale pierderii dintilor. Exista multi factori de risc asociati sanatatii orale, inclusiv alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orala deficitara si factorii sociali determinanti.
Mai multe informatii sunt disponibile online la: www.programscolarcolgate.ro.

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/oral-health

Despre Colgate-Palmolive
Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.

Pentru mai multe informatii despre proiectele globale Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgatepalmolive.com, iar pentru informatii specializate accesati www.colgatetalks.com.
Pentru a afla mai multe despre Programul Scolar Colgate, dedicat sanatatii orale – Bright Smiles, Bright Futures® – va rugam sa vizitati http://www.colgatebsbf.com sau http://www.programscolarcolgate.ro.

Despre Crucea Rosie Romana
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatie umanitara care functioneaza neintrerupt din 1876 in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nicio deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.
Prin activitatile pe care le desfasoara contribuie si la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii. Proiectul de educatie pentru sanatate desfasurat impreuna cu Colgate este parte din aceasta componenta importanta a activitatii organizatiei.
Mai multe informatii despre Crucea Rosie Romana sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

Despre Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania
Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania (ANSPR) este organizatia profesionistilor din medicina dentara pediatrica din Romania, afiliata la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociatie internationala care, prin organizatiile nationale din cele 64 de tari membre, cuprinde peste 15.000 de medici dentisti. ANSPR functioneaza sub forma unui forum pentru medicii dentisti pediatri sau pentru oricare alti practicieni de medicina dentara interesati de tratarea copiilor.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here