Prognoza meteo pentru weekendul 23-24 martie

0

Sâmbătă, 23 martie, vremea va fi în continuare în general frumoasã, iar valorile termice vor fi, în cea mai mare parte a ţãrii, mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, dar mai scãzute în estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a intervalului în regiunile sudice, unde izolat vor fi condiţii de ploaie slabã. Îndeosebi în cursul zilei, vântul va avea intensificãri cu rafale ce vor depãşi pe arii restrânse 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curburã şi 55…60 km/h în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea, iar trecãtor şi la cote mai reduse vor fi intensificãri şi în restul teritoriului. Noaptea se va semnala brumã, local în nord şi centru şi izolat în restul teritoriului.Presiunea atmosferică va fi uşor variabilã.

Duminică, 24 martie, vremea se va menţine în general frumoasã şi cu valori termice peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi nord-estice, unde mai ales spre searã şi în cursul nopţii vor fi înnorãri temporare şi pe arii restrânse va ploua slab.Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8 grade pe litoral pânã în jurul valorii de 20 de grade în Banat şi Oltenia, iar cele minime se vor situa între -1 şi 6 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

Pe spaţii mici, spre sfârşitul intervalului, se va semnala brumã. Presiunea atmosferică va scãdea.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here