Primarul șpăgar din Luncoiu de Jos, cercetat sub control judiciar

0

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanțele din datele de 21.03.2016, 18.04.2016 și 25.04.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul DUD CĂLIN DORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită-prev. de art. 289 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.
Din cercetările efectuate până în prezent, au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în data de 12.10.2015 a primit drept mită de la denunțătorul R.N., 2 (două) motofierăstraie marca RURIS, 190 și respectiv 500 special, achiziționate de către denunțător în data susmenționată, de la SC RURIS IMPEX SRL Craiova-magazinul din Deva, în valoare totală de 1.300 RON, pentru ca inculpatul, în calitate de primar al comunei Luncoiu de Jos, să dispună plata unei cantități de material lemnos achiziționată de către Primăria comunei Luncoiu de Jos în cursul anului 2015 de la societatea comercială administrată de către denunțător.
În cursul zilei de 25.04.2016 au fost efectuate, cu ajutorul Inspectoratului Județean de Jandarmi, percheziții, atât la locuința inculpatului Dud Călin Dorin, cât și la sediul Primăriei comunei Luncoiu de Jos. Ancheta penală se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Hunedoara.
Față de inculpatul Dud Călin Dorin, la data de 25.04.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, cu stabilirea unor obligații care i-au fost impuse inculpatului pe perioada controlului judiciar.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Purtător de cuvânt: procuror șef secție judiciară Draia Sanda Ioanela

 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here