Prima cometa "extraterestră" se apropie: NASA dezvăluie că vizitatorul istoric al unui alt sistem solar este în formă de tigara

3

Un obiect nou descoperit dintr-un alt sistem solar care va trece prin al noastru este are forma unui trabuc gigant, cu o nuanță roșiatică, dezvaluie astronomii.
Asteroidul, numit “Oumuamua de către descoperitorii săi, are o lungime de 400 metri, fiind foarte alungit Acest raport de aspect este mai mare decât cel al oricărui asteroid sau al unei comete observate în sistemul nostru solar până în prezent.

În timp ce forma sa alungită este destul de surprinzătoare, spre deosebire de asteroizii văzuți în sistemul nostru solar, el poate oferi noi indicii despre modul în care s-au format alte sisteme solare.
Ei sugerează că acest obiect neobișnuit s-a rătăcit prin Calea Lactee.
“De zeci de ani am susținut că astfel de obiecte interstelare sunt acolo, iar acum – pentru prima dată – avem dovezi directe că există”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat la Direcția de Știință a NASA din Washington.
Combinând imaginile de pe instrumentul FORS pe telescopul ESO folosind patru filtre diferite cu cele ale altor telescoapelor mari, o echipă de astronomi condusă de Karen Meech de la Institutul de Astronomie din Hawaii a descoperit că “Oumuamua variază în luminozitate si se rotește pe axa sa la fiecare 7,3 ore.
Sursa: Dailymail

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here