Premierul Viorica Dăncilă: Cerem convocarea urgentă a CSAT

0

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că se încearcă un asalt asupra instituţiilor statului, iar prima ţintă este Jandarmeria. „Am văzut un asalt asupra instituţiilor statului. Prima ţintă este Jandarmeria. Consider că o persoană sau o instituţie pot fi acuzate doar în baza unor probe concludente”.

„Spre deosebire de liderii Opoziţiei, noi nu avem dreptul să cedăm şi să amplificîm această scindare la nivelul societăţii. Noi avem repsoensabilitatea de a asigura o bună guvernare. Apelul meu către miniştri este să evite această sprială a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu au reuşit să câştige alegerile. Răspunsul nostru trebuie să fie faptele şi proiectele concrete pentru români”, a mai precizat Dăncilă.

Premierul a mai vorbit și despre refuzul președintelui Klaus Iohannis de a convoca CSAT.
„Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul şedinţei de astăzi. Din păcate, preşedintele României nu a găsit deschiderea sau, poate, nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru analizarea şi avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deşi proiectul se află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august. În aceste condiţii, Guvernul a luat decizia de a cere preşedintelui României convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, a spus Dăncilă.
Viorica Dăncilă a mai precizat că a cerut ministrului Transporturilor o evaluare a stării tuturor podurilor din România, pentru a fi prevenite tragedii precum cea petrecută recent în Italia. „Am cerut ministrului Transporturilor o evaluare completă a stării podurilor din România. Ne va oferi o imagine care să ne permită să intervenim la timp pentru reparaţii. Cred că avem nevoie de o abrodare preventivă, în care să punem accent pe siguranţa cetăţeanului. Am luat această decizie după tragedia din Italia, în care zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi doi români”.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here