POLIȚIȘTII RUTIERI HUNEDORENI ACȚIONEAZĂ ÎN TRAFIC – CAMPANIE LA NIVEL EUROPEAN, PRIVIND PORTUL CENTURII DE SIGURANŢĂ

1

În această săptămână, poliţiştii rutieri hunedoreni acţionează în trafic, pe principalele artere din judeţ, pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate. Controalele se desfăşoară la nivel european.

Poliţia Română, prin structurile rutiere, a demarat, luni, acţiunea T.I.S.P.O.L. – SEATBELT, în cadrul căreia poliţiştii desfăşoară activităţi pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate. Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii.
Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.
Centura de siguranță are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul, sistemul acesteia fiind construit să funcționeze în concordanță cu airbag-urile mașinii. O altă funcție esențială a centurii de siguranță este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât la momentul impactului vă va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept. De asemenea, alt aspect pe care trebuie să-l menționăm, este că prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.
Conform legislaţiei în vigoare, neportul centurii de siguranţă (cu excepţia cazurilor prevăzute de lege) se sancționează cu două puncte de penalizare și amendă de 290 de lei.
Prin aceste acţiuni, poliţiştii rutieri doresc să contribuie la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi la reducerea substanţială şi susţinută a numărului persoanelor decedate şi rănite grav în accidente rutiere produse pe drumurile publice.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here