POLIŢIŞTII HUNEDORENI AU FOST LA DATORIE, ÎN NOAPTEA DINTRE ANI

0

Peste 250 de polițiști  au acționat în stradă, pentru ca zilele de sărbătoare și  momentul trecerii dintre ani să fie petrecute în siguranța
 
În perioada 30 decembrie 2017 – 02  ianuarie 2018, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni au acționat  pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar fi putut afecta liniştea cetățenilor. În această perioadă,  peste 250 de poliţiştii hunedoreni au fost la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.
 
Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu  o fluenţă mare de public, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic.
Din punctul de vedere al activităților comerciale și al combaterii evaziunii fiscale, poliţiştii structurilor de investigare a criminalității economice au intensificat activităţile de verificare a modului de depozitare, transport și valorificare a produselor alimentare, în timp ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au intensificat  controalele în domeniul comercializării și a utilizării articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice.
            În  urma unui astfel de control, polițiștii brădeni au ridicat în vederea confiscării peste 1.700 de bucăți de articole pirotehnice (în valoare de peste 6.700 lei) ce erau oferite spre vânzare, pe raza municipiului Brad, de către reprezentantul unei societăți comerciale ce nu deținea aviz favorabil în vederea comercializării acestor produse.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni  cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
În urma controalelor efectuate în perioada 30-31 decembrie 2017, pe raza localităților Deva, Hunedoara, Petroșani, Brad, Orăștie și Vulcan, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit 7 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni  cu articole pirotehnice efectuate fără drept și au ridicat, în vederea confiscării, peste 4.000 de bucăți de articole pirotehnice comercializate fără respectarea prevederilor legale.

 
Poliţiştii rutieri au acționat în trafic, în scopul prevenirii şi a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere
 
Pentru a preveni producerea de evenimente rutiere, poliţiştii rutieri au desfășurat acțiuni vizând fluidizarea circulației și monitorizarea traficului rutier.
Din fericire, în această perioadă nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, soldate cu decesul ori rănirea gravă a unor persoane.
În schimb polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul, pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice, pe numele unui tânăr în vârstă de 28 de ani, din Petroșani, care a condus un autoturism, la data de 01.01.2018, în jurul orei  01.15,  pe raza municipiului Petroșani, deși consumase băuturi  alcoolice.
În cazul tânărului, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,12 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii le reamintesc participanţilor la trafic  că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă. În afară de sancționarea cu amendă, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here