Piept de gâscă cu găluște din bob integral și varză

0

Ingrediente (4 porții)

1 piept de gâscă cu piele și os (cca 1 kg)
sare, piper proaspăt măcinat
1 linguriță pelinariță, măcinată
3 crenguțe de cimbru și de rozmarin
500 ml supă de gâscă
200 g pâinici integrale din ziua anterioară
150 ml lapte fierbinte
1 ceapă mică
2 linguri unt
1 ou
2 linguri pătrunjel tocat
1 varză nemțească (cca 1,2 kg)
300 ml supă
0.5 linguriță chimen, măcinat
2-3 linguri agent de îngroșare pentru sos
1-2 vârfuri de cuțit șofran, măcinat

Preparare:

1.Se spală pieptul de gâscă, se tamponează cu un prosop, se condimentează cu sare, piper și pelinariță și se așează cu pielea în sus într-un vas de friptură adecvat pentru cuptor. Se adaugă crenguțele de cimbru și de rozmarin și se fierbe înnăbușit în cuptorul preîncălzit, cca 90-120 de minute. În tot acest timp se stropește din când în când cu sucul care se lasă din carne. După 60 de minute se toarnă supă.

2.Pentru găluște, se taie pâinicile în felii subțiri, peste care se toarnă lapte. Se decojește ceapa, se taie în cubulețe fine, se sotează într-o lingură de unt încins, se amestecă cu amestecul de pâinici, ou și pătrunjel, și se condimentează cu sare și piper. Masa pentru găluște se formează cu mâinile ude în 8 găluște.

3.Se taie varza nemțească sferturi, se curăță, apoi se taie fâșii, se spală și se sotează în untul încins rămas. Se toarnă supă, se adaugă chimen, se fierbe și se lasă la pătruns acoperit timp de cca. 20-25 de minute. Se lasă găluștele să se pătrundă în saramură fiartă timp de cca 10-15 minute. Găluștele sunt gata atunci când urcă la suprafață.
4.Se scoate pieptul de gâscă, se toarnă supa de carne printr-o sită, se îngroașă cu agent de îngroșare pentru sos și se rafinează cu condimente. Varza nemțească se rafinează cu șofran și se condimentează cu sare și piper. Se desprinde carnea de gâscă de pe os, se așează în farfurii cu sos, varză nemțească și găluște și se servește.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here