PETROŞANI – Voluntari fugăriți și amenințați pentru că au venit cu ajutoare

0

Au mers să doneze hrană și alte articole pentru câinii fără stăpân din Petroșani, însă gestul lor l-a înfuriat la culme pe cel care se îngrijește de adăpostul aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Individul nu s-a oprit din reproșuri la adresa voluntarilor și dacă a văzut că nu au efect, a trecut la amenințări. Pentru a-l liniști, voluntarii au chemat Poliția.
Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la adăpostul de câini din Petroșani, centru aflat în subordinea Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân. Două voluntare ale Asociației ”Dare to Care”, o organizație care lucrează strâns cu sponsori de peste hotare, au venit la adăpostul public din Petroșani cu hrană pentru câini, dar și alte articole. În loc ca gestul lor să fie apreciat, reprezentantul adăpostului s-a înfuriat la culme. ”Ni s-a reproșat că ne îngrijim de câini, că mai bine am da ajutoare la oameni, că de ce nu dăm la copiii săraci. Bineînțeles că nu am intrat în polemică cu individul iar acest lucru l-a înfuriat peste măsură. A trecut la înjurături și apoi ne-a dat afară din adăpost pe motiv că programul s-a terminat. Devenise amenințător și a început să ne bruscheze iar noi, două femei fără apărare în fața unui individ, am chemat Poliția”, spune una dintre voluntarele agresate. Chiar și în fața polițiștilor, individul a continuat pe același ton amenințător. Potrivit șefului Poliției Petroșani, Aurel Buruiană, individului a fost sancționat de subordonații săi. Acesta mai spune că voluntarele pot depune o plângere împotriva angajatului adăpostului dacă doresc acest lucru iar în funcție de cercetări vor fi luate măsurile legale.
De precizat ar fi și faptul că reprezentanții ”Dare to Care” au fost în mai multe rânduri cu donații la adăpostul public și până acum nu au fost primite cu ostilitate.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here