PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANĂ CU ŢIGĂRI – VIDEO

0

 

  În urma a cinci percheziții efectuate în București, polițiștii au ridicat peste 460.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Din ancheta efectuată de polițiștii din Alba  au rezultat indicii că țigaretele ar fi fost ascunse în interiorul unor piese de mobilier, pentru a fi valorificate în state din Comunitatea Europeană.  

 
La data de 24 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat 5 percheziţii, în Bucureşti, la domiciliile a 5 persoane bănuite de contrabandă cu țigări, precum şi la un depozit de mărfuri.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2017-2018, cele 5 persoane bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziţionat şi comercializat ţigări, în afara antrepozitului fiscal.
 
Pentru valorificarea acestora pe pieţele statelor din Comunitatea Europeană, se pare că ţigaretele ar fi fost ascunse în interiorul unor piese de mobilier.
 
În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat 466.600 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă precum şi 77.400 de lei despre care există suspiciunea că a fost obţinută în urma unor activităţi ilicite.  
 
Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 288.000 de ţigarete.  
 
Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, 24 februarie, două dintre persoanele vizate de anchetă să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here