PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA UNOR INFRACȚIUNI ECONOMICE

0

Poliţişti de investigare a criminalității economice din Prahova efectuează, la această oră, 16 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. 13 persoane vor fi conduse la audieri.
 
Peste 40 de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.
 
Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.
 
Din cercetări a reieșit că, persoane fizice şi administratorii unor societăţi comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.
 
Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții.
 
Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari.
 
Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei.
 
13 persoane vor fi aduse la audieri.
 
La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here