PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ CU PREJUDICIU DE 2.000.000 DE LEI

0

Polițiștii din Olt efectuează 17 percheziții în București și în 6 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.
 
La data de  16 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziții, în municipiul București și în județele  Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.
 
Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
La acțiune participă peste 70 de polițiști din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.
În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A..
 
Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here