Păstrăv cu sos de castraveți

0

Ingrediente (4 porții)

750 g cartofi noi
1 lingură ulei de măsline extra virgin
4 păstrăvi mici
4 fire tarhon proaspăt
8 rondele portocală
8 rondele lămâie
4 linguri zeamă de portocale
100 g năsturel

Sos de castraveți:

200 g castraveți
150 g iaurt slab
2 linguri mentă proaspătă
sare
piper

 

Preparare:

1.Se încălzește cuptorul la 200°C și se introduc înăuntru două tăvi de copt, să se încingă. Se pun cartofii tăiați în sferturi pe lungime într-o oală mare și se completează cu apă clocotită. Se dau cartofii din nou într-un clocot, apoi se fierb încetișor 5 minute. Se scurg și se aduc înapoi în oală.

2.Se stropesc cartofii cu uleiul de măsline și se amestecă. Se întind pe una dintre tăvile încinse și se coc 10 minute. Se întorc și se coc alte 10 minute; se întorc din nou și se mai coc 5 minute, sau până ce s-au frăgezit.

3.Între timp, se asezonează păstrăvii curățați și decongelați, introducând în interiorul lor câte un fir de tarhon. Se taie 4 bucăți de folie de aluminiu, îndeajuns de mari ca să poată înveli câte un pește. Se taie în două rondelele de portocală și de lămâie. Se repartizează jumătate din feliile de citrice în cele 4 folii, se așază păstrăvii peste ele și se acoperă cu restul feliilor. Se stropește fiecare pește cu 1 lingură de zeamă de portocală.

4.Se pliază foliile, răsucind marginile și strângându-le, astfel încât peștii să fie împachetați strâns. Se așază pachețelele pe a doua tavă de copt și se pun la cuptor pentru 20 de minute.

5.Cât timp se gătesc peștii și cartofii, se prepară sosul. Se rad castraveții, se pun într-o strecurătoare și se presează, până când se scurge toată apa din ei. Se amestecă iaurtul, castraveții și menta tocată; se asezonează cu sare și piper, după gust.

6.Se aranjează peștii, feliile de portocală, cele de lămâie și cartofii pe farfurii calde. Se garnisesc cu năsturel și se servesc cu sosul de castraveți.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here