Paramedicii SMURD- mobilizați la Prislop

0

 
ISU Hunedoara a înființat un punct de prim ajutor la mânăstirea Prislop
 
Punctul de prim ajutor va funcționa până după sărbătorile pascale și a fost operaționalizat datorită numărului foarte mare de persoane care ajung la mânăstirea din Țara Hațegului.
”Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale, din dispoziția inspectorului general al IGSU, în perioada 21 aprilie-06 mai, în localitatea Prislop din județul Hunedoara, va fi operaționalizat un punct de prim ajutor medical. Autospeciala pentru transport personal și victime multiple va avea în dotare echipamentele și materialele necesare, pe care paramedici SMURD le vor utiliza în cazul urgențelor medicale”, se precizează într-un comunicat al IGSU.
Totodată, în această perioadă sunt derulate activități preventive, în scopul reducerii și limitării evenimentelor nedorite, respectiv educării și pregătirii populației asupra măsurilor și modului de comportare specifice tipurilor de riscuri.
Premergător sărbătorilor pascale, acțiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precădere la unitățile de cult, având în vedere că în această perioadă un număr foarte mare de cetățeni vor păși pragul bisericilor.
Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor vor avea în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here