Pădurea înseamnă viață! ACŢIUNI PENTRU PROTECŢIA FONDULUI FORESTIER NAŢIONAL

0

În urma a peste 800 de acţiuni coordonate de Poliţia Română, în ultima săptămână, au fost confiscaţi aproximativ 1.000 de metri cubi de material lemnos, fiind constatate peste 100 de infracțiuni.

 
Având în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale, asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat mereu o prioritate pentru Poliţia Română.
 
Prin structurile sale specializate de ordine publică, Poliția Română a întreprins, în săptămâna 15 – 21 februarie a.c., 813 de activităţi și controale, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
 
La nivel naţional, în această perioadă, polițiștii au verificat 872 de exploatări forestiere, instalații de depozitare sau ocoale silvice și structuri subordonate, fiind constatate 102 infracțiuni și aplicate 2.246 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 700.000 de lei. În cadrul dosarelor penale, sunt cercetate 98 de persoane, împotriva a 5 fiind luate măsuri preventive.
 
În urma acestor acţiuni, au fost confiscați 1.093 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, au fost ridicate zeci de fierăstraie mecanice, topoare, securi și au fost indisponibilizate 7 autovehicule și 9 atelaje hipo.
 
Poliţia Română continuă activitățile, în sistem integrat, împreună cu specialiști din cadrul gărzilor forestiere și direcțiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
 

Alba

În urma unui control efectuat în localitatea Sebeș, la o firmă, s-a constatat că societatea deținea peste 400 m.c. de lemn rotund de esență rășinoase, pentru care, repezentantul legal nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Această cantitate de material lemnos reprezintă diferența de cubaj între sistemul de măsurare folosit de furnizori și sistemnul de măsurare folosit de societate.
 
A fost luată măsura sancționării  contravenționale cu amendă de 10.000 de lei și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.
 
 

Hunedoara

 
Polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, de 42 de ani, care, în calitate de administrator al unei firme, care transporta peste 38 m.c. de lemn rotund fag, având avizul de însoțire expirat. În cauză, a fost sancționat operatorul economic cu amendă de 6.000 de lei. Materialul lemnos a fost confiscat.
 
 

Vrancea

 
Polițiștii din Focşani au efectuat un control la depozitul de materiale lemnoase aparţinând unei firme din județ, stabilindu-se că agentul economic a expediat 62 m.c. de lemn de foc, iar în avizele de însoţire nu era înscrisă această cantitate. S-a aplicat o amendă de 5.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de lemn, în valoare de aproape 7.500 de lei.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here