Oare va fi ”iertat” de Parchet și Judecătoria Petroșani?

0
Un individ din municipiul Vulcan este suspectat și cercetat penal pentru că a escrocat o pensionară de 67 de ani, din Petroșani, prin metoda ”Avocatul”.Individul a fost prins la scurt timp de polițiștii din Petroșani, grație unor indicii reținute de fiica victimei și furnizate anchetatorilor. Tânărul de 26 de ani, din Vulcan, n-a recunoscut la audieri că a escrocat-o pe femeie, însă probele polițiștilor sunt de netăgăduit spun unele surse. ”În data 26.10.2016, la ora 16:45, ofițerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani a fost sesizat de o femeie în vârstă de 67 de ani, din municipiul Petroșani, despre faptul că, în jurul orei 16:10, a fost contactată, pe telefonul fix, de o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind „fiul său” şi care, plângând (din aceasta cauza nu i-a recunoscut timbrul vocal), i-a spus că a comis un accident pe raza municipiul Petroşani, unde a lovit cu autoturismul un copil. Apelantul a specificat faptul că minorul se află în comă la Spitalul Petroşani  şi are nevoie urgentă de o sumă de aproximativ 10.000 de euro, pentru a se împăca cu părinţii copilului.  
         Persoana vătămată i-a transferat apelul telefonic fiicei sale, care a purtat discuţii cu apelantul, care s-a recomandat a fi „avocatul” fratelui ei. În urma convorbirii, fiica părţii vătămate s-a întâlnit cu un presupus „șofer al avocatului” pe raza municipiului Petroşani şi i-a dat suma de 8.000 de lei.   
        În urma verificărilor efectuate pe baza semnalmentelor furnizate de fiica părţii vătămate, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr în vârstă de 26 de ani,  din municipiul Vulcan, care a fost condus la sediul Poliţiei, pentru efectuarea de cercetării”, a declarat subcomsiarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt aI IPJ Hunedoara. Potrivit unor surse, individul ar avea șanse mari să scape de arestul preventiv pe motiv că infracțiunea nu este una cu violență. Totuși, un exemplu dat de judecători și procurori cum că acest fenomen nu mai poate fi tolerat ar trebui dat. Rămâne de văzut ce decizie va lua Parchetul în baza probelor aflate la dosar iar mai apoi instanța de judecată dacă va fi cazul.
O altă vârstnică din Petroșani a fost escrocată în același fel în urmă cu doar câteva zile.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here