O delegație a Consiliului Local Petroșani, împreună cu primarul, pleacă în Varpalota. – 20 de ani de înfrățire

0

Primarul municipiului, Tiberiu Iacob – Ridzi, dar și 7 consilieri și alți doi angajați ai Primăriei Petroșani, vor pleca în Varpalota.

Sărbătorirea celor 20 de ani de înfrățire va avea loc în perioada 7 – 9 iunie, iar primarul Tiberiu Iacob – Ridzi  a precizat că deplasarea se va face la invitația omologului său din Varpalota, Marta Talaber. Oficialii din administrația publică vor fi însoțiți și de un grup de copii de la Școala de muzică din cadrul Școlii Gimnaziale ”I.G.Duca”.

Pentru această deplasare, care se va efectua cu un microbuz, edilul petroșănean le-a propus consilierilor locali alocarea din bugetul local a sumei de 5.000 de lei.

 

Oraşul Varpalota se află situat la o distanţă de 90 km de Budapesta, capitala Ungariei, şi face parte din comitatul Veszprem. Conform recensământului din 2011, orașul Várpalota avea 20.471 de locuitori.
Relaţia de prietenie dintre cele două oraşe a fost, de-a lungul anilor, benefică pentru cetăţenii ambelor localităţi, în fiecare an, organizându-se tabere pe bază de reciprocitate pentru elevii din şcolile generale. Astfel, în fiecare an, elevii cu rezultate bune la învăţătură, pot merge la Varpalota, iar elevii din Varpalota, în aceeaşi perioadă, vin în tabără la Petroşani. De asemenea, relaţiile de prietenie dintre instituţiile celor două localităţi se manifestă pe diferite planuri, prin vizite oficiale, prin diverse expoziţii şi târguri la care participă reprezentanţi ale ambelor localităţi, de-a lungul timpului, prin bunele relaţii de colaborare obţinându-se schimbul intercultural.
În 1998, prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 28/23.04.1998 s-a aprobat înfrăţirea între cele două oraşe, evenimentul oficial având loc la data de 28 august 1998, la Varpalota, într-un cadru oficial, la care au participat reprezentanţii autorităţilor ale ambelor localităţi.

Pentru acest an nu mai puțin de 12 acțiuni comune sunt prevăzute. Programele acțiunilor comune au fost elaborate de Consiliile Locale din Petroșani și Varpalota – Ungaria, iar în centrul acestui parteneriat stau copiii.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here