Natalia Intotero – Program pentru tinerii șomeri din mediul rural

3

Deputatul hunedorean Natalia Intotero susține că Guvernul va pune în aplicare un program pentru tinerii șomeri din mediul rural.
Potrivit datelor Eurostat, în țara noastră, 23% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani nu muncesc și nici nu merg la facultate. Datele sunt valabile pentru 2016 și indică faptul că 200.000 de tineri se află în această situație.
O soluţie pe termen lung vine de la Ministerul Muncii. Tinerii vor urma cursuri de pregătire și integrare pe piața muncii, potrivit unui proiect având un buget de 47 de milioane de euro, fonduri europene. Acest proiect este destinat mai ales tinerilor din mediul rural. 
Ministerul Muncii a aprobat, astfel, proiectul pentru înregistrarea tinerilor inactivi pe piața muncii – NEETs – Not in Education, Employment or Training.
După înregistrarea acestora, estimările arată că cel puțin 160.000 de tineri vor beneficia de informare, consiliere profesională și vor fi orientați către programele prin care își pot găsi un loc de muncă. În acest sens, există Programul Național a Doua Șansă, servicii de asitență socială sau programe de ucenicie.
Această măsură, alături de alte programe ale Guvernului precum – Tele munca, Start-up Nation, sprijin pentru cei ce își găsesc un loc de muncă la peste 50 km de domiciliu – sunt parte a programului PSD adresat tinerilor. Pentru mai multe detalii privind proiectul Ministerului Muncii, accesați link-ul următor – http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/4930-cp-fonduri-europene-sprijinire-tineri-inactivi-11082017.
 
Natalia Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here