MISIUNE IMPOSIBILĂ PENTRU SALVAREA CELOR TREI MINERI

0
Operațiunea de salvare pare una imposibilă în condițiile în care în circa două ore s-a avansat doar 3 metri, între 31 de stâlpi de susținere, iar până la cei trei mineri mai erau încă circa 20 de metri de prăbușire. Salvatorii și minerii care ajută în subteran la operațiune trebuie să decolmateze zona, să facă susținerea galeriei și abia apoi să sape în continuare. Ortacilor din spatele zidului de cărbune li se împinge aer cu un compresor astfel încât să reziste până când se ajunge la ei. 
 Sursele noastre spun că ortacii au fost trimiși ”să recupereze” materiale și chiar stâlpii de susținere. Este o practică prin subteranele CEH-ului în condițiile în care nu sunt echipamente și materiale iar oamenii n-au cu ce da cărbune.  Informația este confirmată în parte și de oficialii ministerului de resort.

Tragicul accident colectiv de muncă a avut loc în abatajul frontal panou 7C, stratul 3, bloc IV, orizont 330, de la EM Lupeni, iar o echipă formată din 11 mineri a fost surprinsă de o surpare produsă în urma deranjării susţinerii abatajului. Opt ortaci au scăpat, dar alți trei n-au mai reușit să iasă din surpare. Imediat, în subteranul exploatării au coborât două echipe de salvare, una a minei și cealaltă formată din salvatori minieri profesioniști de la Salvamin.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here