Ministerul Justiției: Nu există un plan de comasare al DNA cu DIICOT

0

Ministerul Justiţiei precizează că nu are în vedere reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Precizarea MJ vine ca urmare a unor informaţii vehiculate în spaţiul public privind emiterea unei eventuale ordonanţe ce ar viza reorganizarea DNA şi DIICOT.
“Ministerul Justiţiei precizează faptul că nu are în vedere reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi infirmă toate informaţiile vehiculate recent în spaţiul public pe această temă”, se arată într-un comunicat transmis joi de MJ.
Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, la sediul CSM, că o eventuală decizie de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă pentru contopirea DNA şi DIICOT ar reprezenta “o eroare fundamentală”.
“Ar fi o eroare fundamentală din partea cuiva, şi aici cred că nu ar mai fi vorba de o inabilitate, ci chiar de o altă strategie, dar care să nu fie de combatere a criminalităţii, ci probabil o strategie inversă”, a afirmat Augustin Lazăr.
În opinia sa, o astfel de măsură nu ar fi nici urgentă şi nici necesară.
“În mod clar, când se dă o ordonanţă de urgenţă, deja ştim ce înseamnă ordonanţă de urgenţă, presupune o urgenţă, presupune ceva ce nu se întruneşte în acest moment. Şi în niciun caz nu este necesară o astfel de contopire sau o altfel de măsură despre care s-ar discuta, să se desfiinţeze prin contopire două structuri de elită ale Ministerului Public, care se pare că deranjează multă lume, de vreme ce îşi fac datoria”, a explicat procurorul general.
El a precizat că orice decizie privind reorganizarea sistemului judiciar nu poate fi luată fără consultarea prealabilă a instituţiilor din domeniu

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here