Mihai Popescu: ”Un Campionat Mondial îți poate schimba cariera!”

0

Handbaliștii ”tricolori” sunt pe ultima sută de metri a pregătirii barajului cu Macedonia. Cel mai bun handbalist român din 2016 și 2017 a lucrat la partea motivațională cu colegii săi mai tineri
România joacă pe 10 iunie în deplasare prima manșă a barajului cu Macedonia pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019. Trei zile mai târziu, în Sala “Horia Demian” din Cluj, tricolorii speră să obțină calificarea după opt ani de absență la un turneu final al lumii.
Prezent la ultimele Campionate Mondiale la care a ajuns România, în 2009 și 2011, goalkeeperul Mihai Popescu (Saint-Raphaël) își motivează colegii înainte de barajul cu Macedonia pentru turneul final.
”Singurul lucru care contează să ne gândim toți la calificare, nu să mergem cu gândul de a pierde la mai puțin de 4-5 goluri. Ar fi a treia oară pentru mine când ajung la un turneu final mondial. O calificare la un Campionat Mondial nu este aceeași lucru ca la tineret, este diferit și îți poate schimba viitorul ca sportiv. Le doresc și colegilor mai tineri să ajungă să vadă ce înseamnă un turneu final și le crească valorea. Sunt mulți tineri și sper să le dăm din experiența noastră și să înțeleagă că acesta este viitorul lor în joc”, a spus cel mai bun portar al turneului final-four al Cupei EHF din acest sezon.
Căpitanul naționalei României speră ca toți colegii să fie în formă maximă la ora meciului tur cu Macedonia, programat la 10 iunie: ”Ne simțim bine, sper să reușim toți și să fim bine sută la sută fizic în ziua meciului, pentru că avem mulți accidentați. Sper ca sala din Cluj să fie arhipină, să avem un public extraordinar, care să ne susțină chiar dacă o să avem momente mai slabe sau mai bune”.
Xavier Pascual Furtes: ”Trebuie să profităm de fiecare ocazie”
Selecționerul ”tricolorilor” îi ține în priză pe jucători. Cu toate că sezonul se apropie de final, Xavier Pascual Furtes nu-și odihnește deloc elevii. Din contră, le-a programat câte două antrenamente pe zi în speranța că aceștia vor fi în formă maximă la meciurile cu Macedoania.
”Vom împotriva unei dintre cele mai valoroase echipe ale momentului, avem și jucători accidentați, deci va fi foarte dificil pentru noi, dar trebuie să ne jucăm șansa, să facem jocul la Skopje indiferent de atmosfera din tribune, să obținem un rezultat care să ne dea speranțe pentru retur. Sunt sigur că la Cluj vom avea și noi un public fanatic alături de noi”, a precizat Xavier Pascual Furtes, antrenorul României și al Barcelonei.
Tehnicianul este convins că singura șansă a ”tricolorilor” este să profite de orice oportunitate vor avea contra macedonenilor: ”Toate meciurile echipei naționale sunt foarte importante. Pe teren sunt câte șapte jucători, trebuie să ne arătăm adevărata față, indiferent de publicul și atmosfera din Macedonia. Trebuie să jucăm ambele meciuri incredibil de bine și să profităm de fiecare ocazie. Dacă Macedonia va juca la capacitate maximă, va fi aproape imposibil pentru noi”.
Biletele pentru meciul retur sunt deja scoase la vânzare
Calificarea pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin se decide acasă. România – Macedonia se joacă miercuri, 13 iunie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca și va fi transmis în direct de Televiziunea Română. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Bilete.ro, pe site-ul frh.ro/bilete și în săptămâna evenimentului la casele de bilete ale sălii, în limita tichetelor disponibile. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită și vor ocupa același scaun cu adultul însoțitor.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here