Mama denaturată, încă un dosar

0

Femeia din Uricani, condamnată la aproape 11 ani și jumătate deînchisoare pentru că și-a lăsat trei copii să ardă de vii în casă, s-a ales cu un nou dosar penal.
Alina Nadia Ardeleanu a fost prinsă, în urma unui control al furnizorului de electricitate, că s-a branșat ilegal la rețeaua de distribuție și s-a ales cu plângere penală pentru furt. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, iar femeia le-a spus procurorilor că nu ea este vinovată și că fostul ei concubin a făcut branșamentul ilegal. Cum bărbatul a decedat între timp, anchetatorii au propus să se renunțe la acuzații iar soluția urrmează să fie analizată și de judecători. Alina Nadia Ardeleanu a fost trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului și distrugere, după ce în 2015, în garsoniera în care locuia cu concubinul și cei trei copilași ai ei, a izbucnit un incendiu devastator. Femeia și-a încuiat în locuință copiii iar pe spătarul unui colțar a așezat o lumânare aprinsă. A revenit acasă după miezul nopții și a descoperit că garsoniera luase foc. În loc să ceară ajutor vecinilor și să anunțe pompierii, Ardeleanu a încuiat ușa cu cheia și a fugit.
Prima instanță a condamnat-o pe Alina Nadia Ardeleanu la mai multe pedepse de câte patru ani pentru moartea minorilor și la cinci ani pentru distrugere din culpă. Totodată, instanța de fond i-a revocat și suspendarea executării pedepsei dintr-o condamnare anterioară. Astfel, Ardeleanu Alina Nadia are de executat 11 ani, 5 luni şi 20 de zile de închisoare și va trebui să achite despăgubiri de 59.000 de lei dacă și în urma apelului sentința va fi menținută.
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here