MAI: AJUTOARE PENTRU COMUNITĂȚILE AFECTATE DE INUNDAȚII

0

La propunerea Ministerului Afacerilor Interne, Guvernul României a adoptat în ședința de miercuri, 4 aprilie 2018, Hotărârea privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse și acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Valoarea totală a ajutorului oferit de Guvernul României este de 860,132 mii lei, produsele constând în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcții ușoare din elemente modulate, paturi, saltele, cearșafuri, pături, set aragaz –butelie.

Instituţiile Prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea vor asigura distribuirea produselor, acestea fiind transportate astăzi cu mijloace puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale și de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, tot astăzi, în județul Prahova se vor distribui 9 construcţii uşoare din elemente modulate care se vor racorda la utilități, alături de materialele necesare traiului zilnic (pături, saltele, seturi aragaz și butelie).

Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se va realiza pe bază de proces-verbal de predare-primire, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a persoanei care beneficiază de locuinţă provizorie.

Precizăm că necesarul de produse a fost întocmit și aprobat prin Hotărârile Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din unitățile administrativ-teritoriale afectate, fiind înaintate, în acest sens, rapoarte de evaluare a pagubelor produse și propuneri de alocare de bunuri materiale.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here